Side 1 af 1

Tilgå Ekstern WAN IP – lokalt

: 16. mar 2018, 14:13
af Forumbot
Hej

Jeg er kunde hos bredbånd nord, og mit problem er at jeg ikke kan tilgå min eksterne ip når jeg er hjemme på det lokale netværk.

Jeg vil gerne teste nogle ting på min server om det fungerer ude af huset. Er det muligt at ændre så dette er muligt, eller er det deres router som blokerer for dette?

Kan det evt løses ved at købe en anden router som har denne mulighed evt?

Re: Tilgå Ekstern WAN IP – lokalt

: 16. mar 2018, 14:13
af andreas
Jeg tror det er det fænomen der hedder NAT loopback, der er tale om her. Det er en sikkerhedsindstilling nogle routere har, som gør at en enhed der er på det lokale netværk (og har en lokal IP) ikke kan tilgå en ekstern IP samtidig. Det skulle så gerne virke når man ikke er på det lokale netværk.

Man slår det fra ved at gå ind i routerindstillingerne (har du adgang til dem?). Her finder du noget indstillinger for Firewall, som typisk ligger under sikkerhed eller lign. Her kan der f.eks. være en indstilling slået til der hedder noget i retningen af “Filter WAN/NAT Redirection”. Den skal slås fra. Den kan også hedde “Enable NAT loopback”.

Re: Tilgå Ekstern WAN IP – lokalt

: 16. mar 2018, 14:13
af Forumbot
Hejsa

Jeg har adgang til Routeren – Det er en Tilgin HG2301 fra bredbaand nord – men kan ikke finde hverken firewall eller loopback i det. Spørgsmålet er om jeg evt skal ha en anden router? eller kan det løses på anden vis?

Re: Tilgå Ekstern WAN IP – lokalt

: 16. mar 2018, 14:14
af andreas
Jeg synes jeg kan læse på nettet, at netop den router du har ikke understøtter loopback 🙁 Her er den letteste løsning formentlig at skifte routeren ud.

Du kan læse lidt mere om NAT loopback her – her beskrives også en workaround hvor man bruger en proxy server til at tilgå IP adressen udefra. Jeg har ikke selv prøvet det, men tænker det burde virke. Måske du kunne prøve det?

Re: Tilgå Ekstern WAN IP – lokalt

: 16. mar 2018, 14:14
af Forumbot
brug “hidemyass” -en browseraddon til de fleste browsere

den simulerer at du sidder udenfor danmark – så er problemet ikke eksisterende.

hvis du har hidemyass slået til i din browser og går ind i NETFLIX får du adgang til langt flere film